SPORTSKA ŠKOLA ZA DJECU

“Adults call it working out. Kids call it playing.”
skola-za-djecu-prikaz

SPORTSKA ŠKOLA ZA DJECU

Istraživanja pokazuju da djeca koja vježbaju imaju bolju koncentraciju, kvalitetniji san i postižu bolje rezultate u školi. Fizička aktivnost potiče oslobađanje hormona sreće, stoga aktivna djeca bolje upravljaju svojim raspoloženjem i emocionalno su inteligentnija. Svjetska zdravstvena organizacija promiče umjerenu tjelesnu aktivnost za djecu i mlade, jer je niz istraživanja pokazalo da redovita tjelesna aktivnost utječe na pravilan rast i razvoj djece.

Predškolsko doba bitan je period u kojem se izgrađuje ljubav prema sportu, te se stvaraju zdrave životne navike. Vježbanjem u ranoj životnoj dobi omogućuje se normalan motorički razvoj, koji dalje utječe i na razvoj kognitivnog, emocionalnog i socijalnog razvoja djeteta.

Razdoblje od 4.-8. godine života djeteta smatra se jednim od najbitnijih razdoblja u razvojnom ciklusu djeteta. U tom periodu poseban naglasak u radu s djecom treba dati na razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, posebno koordinacije. Ovaj program osmišljen je upravo tako. Cilj programa je omogućiti djeci razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti, na zabavan način i kroz igru potaknuti djecu na bavljenje sportom i stjecanje zdravih životnih navika, kao i socijalizaciju djeteta i integraciju u grupu s ostalom djecom. Ovim programom djeca prolaze abecedu sporta, gdje će moći ispucati višak energije i steći neka osnovna znanja i pokrete, koji će im uvelike pomoći u kasnijoj sportskoj specijalizaciji.

kontakt

obrazac za probne treninge

Prije nego postanete član SA obitelji, odradite probni trening. Prvi probni trening je besplatan!

Gdje smo?

Ul. Stjepana Radića 58, Osijek

E-MAIL

info@sportska-akademija.hr