KICKBOXING

If you can't „beat“ your computer at chess, try kickboxing.
kickbox-opis-2

KICKBOXING

Kickboxing je stand-up borilački sport (što znači da se borba ne nastavlja u parteru), temeljen na udarcima nogama i rukama, a prakticira se zbog samoobrane, poboljšanja fizičke spreme ili kao kontaktni sport. Osnovni cilj svakoga borca je nadvladati boljom tehnikom, brzinom i snagom svoga protivnika uz maksimalnu sigurnost, toleranciju, poštenje i čast svakog natjecatelja. Drugim riječima, kickboxing je zapadnjački sport – jedinstven odgovor velikom broju istočnjačkih borilačkih vještina.

Kickboxing je moderan borilački sport u kojem su zastupljene mnoge discipline. Kickboxing se trenira ili prakticira u vidu rekreacije, samoobrane ili natjecateljski. Za vrijeme treninga ili natjecanja, ovisno o disciplini, borci koriste zaštitnu opremu koja se sastoji od: kacige (koja pokriva tjeme, bočni dio glave – uši i zatiljak), štitnika za zube, štitnika za prsa (za djevojke), štitnika za genitalije, rukavica (otvorene i zatvorene), štitnika za potkoljenice te papuča (bez đona).

Za vrijeme treninga i amaterskih natjecanja ozljede su rijetke i gotovo zanemarive te sa sigurnošću možemo tvrditi da je kickboxing sigurniji od bilo kojeg ekstremnog sporta.

Sigurnost svakog natjecatelja je gotovo zajamčena i slobodno se može reći da su povrede u ovom sportu vrlo rijetke, a ako su i prisutne onda se najčešće događaju na profesionalnim natjecanjima. Iako rijetke, najčešće povrede su plavice, odnosno ozljede nosa i arkade. Što se “profesionalnih” borbi tiče, radi atraktivnosti, zaštitna oprema je reducirana, pa se u nekim disciplinama ne nose kacige i štitnici za potkoljenice.

kontakt

obrazac za probne treninge

Prije nego postanete član SA obitelji, odradite probni trening. Prvi probni trening je besplatan!

Gdje smo?

Ul. Stjepana Radića 58, Osijek

E-MAIL

info@sportska-akademija.hr