KETTLEBELL

“Ni jedan sport ne razvija snagu i izgrađuje tijelo tako dobro kao kettlebell tehnike”
ruski časopis Hercules, 1913. g.
kettlebell-prikaz

KETTLEBELL

Girja, odnosno “kettlebell” je tradicionalan ruski uteg od lijevanog željeza koji naliči na topovsku kuglu s ručkom. Specifičan oblik girje omogućava zamah i sigurnu akceleraciju, što nam na primjer šipka ili bučice ne omogućuju. Težište girje potiče vježbača da koristi snagu kukova, umjesto ruku. Jedinstvena priroda tehnika s girjama nam omogućava da s relativno malom težinom dobijemo izvanredno efektivan trening. Stoga sa svega par girji možemo zamijeniti mnoge konvencionalne rekvizite koje pronalazimo u teretanama.

Girja dolazi u različitim oblicima i veličinama; najčešće dolaze u težinama od 6 do 48 kg. Girje su sve što vam treba kako bi povećali mišićnu izdržljivost, izgubili masnoće i izgradili masu i snagu. Girje ne zahtijevaju mnogo mjesta tako da možete trenirati u svom stanu, dvorištu, garaži ili negdje u parku na svježem zraku.

Girje su poznate po brzim rezultatima po pitanju gubljenja viška kilograma, izgradnje kompletne muskulature te povećanja izdržljivosti. Jedna od glavnih prednosti rada s ovim rekvizitom jest ta što se ovakvim treninzima aktiviraju sve glavne skupine mišića a treninzi su dinamični i zabavni. Osnovni pokreti koji se rade s girjama aktiviraju cijelo tijelo pa su prirodniji od vježbi koje se provode izolirano po određenoj mišićnoj grupi.

kontakt

obrazac za probne treninge

Prije nego postanete član SA obitelji, odradite probni trening. Prvi probni trening je besplatan!

Gdje smo?

Ul. Stjepana Radića 58, Osijek

E-MAIL

info@sportska-akademija.hr